Thursday, April 21, 2011

aku rindu kau..tapi x mengapa...ko sentiasa dihatiku...

"apa perasaan anda kalau sebuah impian berkecai dengan satu pekataan.?"
"apa perasaan anda kalau sebuah epit khayalan hilang dari kayangan dengan sekelip mata..?"
"apa nilai sebenar rindu?"
"apa luka dihati ada kesudahnya?"

ini lah perasaan yang  2tahun tiada kesudahan dan titik akhir. 
ini luahan rasa hati,mungkin ramai x mengerti apa yang yang cuba disampaikan.
pedih hati akan luka selama2nya.
kenyataan hanya ilusi tanpa kata
meninggalkan secebis nota ingatan untuk dia!

secebis nota rindu KUALA KANGSAR

18/04/2008
masa nie aku terima satu sms. sms nie agak pelik bagi aku.'rasa nya saya x daftar sem nie..kolej x bagi pun surat lulus pratikal.'aku jawab lah sabar lah esok lusa dapat lah tu.
setelah borak panjang dgn dia,aku pun ckp nak kuar kejap.dan msg terakhir "esok saya teman ibu pergi hospital,nanti saya dah sampai saya col awak"
aku diam jelah.memang ibu dia ada sakit-sakit sejak kebelakangan ini.


19/04/2008
hari aku berlalu seperti biasa,cuma hari nie aku keluar bersama kawan-kawan lama.
movie jadi pilihan kami.masa tgh beratur nak masuk,aku terima panggilan dari si dia
"hello,kat mana 2?"
"saya kat midvalley,nak tgk movie awak?"
"otw nak hospital taiping"
"owh asal g lambat sgt..bukan sana musim hujan ker?"
"aha,td akak yer tunang dtg hantar barang kawin..k lah awak saya tgh drive"
"apa2 nanti col lah ek!"
aku pun baru teringat....akak dia nie pun bakal mdirikan rumah tangga bulan hadapan
aku pun silent lah hp.
kuar jer movie ada 30miscol..
uik asal nie dia miscol sampai 30 kali
aku try col masuk voice mail,aku col sampai kreadit aku kong!
senja melabuh terai petang...
malam makin pekat..makin ilang arah idup aku.
tepat kul 8 mlm satu panggilan masuk.
mintak bersabar..
akak nak bagi tahu..dia dah xder..allah syg kan dia.dia kemalangan ptg td,
dia cedera parah,ibu pun pergi bersama dia.........
hancur hati aku...mana mungkin semua ini berlaku..mimpi kah aku ini???

Kemanakah...
Akan ku cari
Gelap terasa.. dunia ini
Bagai tiada matahari

Kau pergi tanpa pesan
Ku nanti tiada datang
Di mana kau kini
Di mana kau kini
Aku tiada berkawan lagi
Aduh...! Aduh..!
Aduh.. duh.. duh..

Apakah kau tak sedar
Janji suci kau patahakan
Di mana ku cari
Di mana ku cari
Aku tiada terdaya lagi
Aduh...! Aduh..!
Aduh.. duh.. duh..




penah anda rasa begini?penah anda ilang pemaisuri hati?penah anda rasa luka darah kembali setiap detik anda mengingati.....
hanya kenangan mengubat rindu ini.hanya takdir memahami ,hanya kau ku mahu,hanya mimpi indah menjadi mainan pengubat rindu.


dunia penah gelap seketika..belum penah ada penganti yg sempurna.
saudara2 aku skrg nie tmpt aku menghilangkan rasa marah,rindu ,sayang dan benci kepada dia!
"kenapa ko pergi!"
"kenapa ko degil!!!"
"ko dah janji gan aku nak bersama aku!!!"
"aku syg ko tau tak!!"


tp kenangan dgn awak akan selalu bersama saya.tiada orang leh gantikan awak selama2nya...awak dtg dan pergi tanpa diduga.awak pergi lah sayang.saya akan sentiasa hidupkan semangat awak.awak akan selalu ada bersama saya.sedetik belum dgn awak akan saya rasa amat berharga.awak tiada 
awak saya sayang awak!!!!

al fatihah
~nadye
~ibunya
genap 3tahun awak tinggalkan saya!
saya sayang awak!



3 comments:

  1. sabar bro...
    kalo ko teringat kat arwah banyak2 la sedekahkan alfatihah...

    ReplyDelete
  2. ya allah. sedihnya ;'(

    ReplyDelete